header

Ultra-mikrovlakna – revolucija čišćenja dostupna svima!

Originalni švedski koncept čišćenja bez kemikalija

Jedan od najuspješnijih svjetskih koncepata čišćenja baziranih na tekstilnim proizvodima od ultra-mikrovlakana i vodi dostupan je u našem asortimanu za uvijek profesionalne rezultate održavanja higijenske čistoće doma, okućnice, poslovnih prostora, automobila… Već prvi proizvod za čišćenje napravljen od ultra-mikrovlakana oduševio je korisnike svojim čudotvornim svojstvima te u kratkom vremenu postao svjetski hit, poznatiji kao ‘čarobna krpa’. Zahvaljujući istraživanjima i razvoju ovog originalno švedskog koncepta čišćenja na bazi vode danas je u ponudi široki asortiman proizvoda za čišćenje napravljenih od ultra-mikrovlakana: krpa za prozor, krpa za auto, mop krpe za suhu i vlažnu primjenu na velikim površinama, flexi mop za teško dostupna mjesta…

Samo dodaj vodu

Koncept čišćenja baziran na proizvodima od ultra-mikrovlakana i vodi danas je jedan od najuspješnijih koncepata čišćenja, koji osvaja sve više potrošača koji su u potrazi za proizvodima za čišćenje koji će se uklopiti u njihov stil života okrenut zdravoj prehrani, očuvanju prirode i ekologiji.

Čestice prašine uhvaćene mikrovlaknima

Princip je jednostavan:

 • čišćenje suhim ili vlažnim načinom
 • uvijek odlični rezultati čišćenja
 • u potpunosti bez kemikalija
 • sigurno za ljude, životinje i okoliš
 • isprobano, testirano i nagrađivano

Pobjednički koncept s jedinstvenim svojstvima čišćenja

 • visoko efikasno čišćenje bez upotrebe kemikalija
 • ekonomski isplativo
 • ekološki prihvatljivo
 • učinkovitije uklanja bakterije nego kemijska sredstva
 • ergonomski prilagođen dizajn, čišćenje bez naprezanja
 • dokazano jednakih svojstava i nakon 2 godine korištenja i pranja u kućanstvima te 500 korištenja i pranja u komercijalnoj upotrebi
 • ultra-mikrovlakno je 100 puta tanje od ljudske vlasi
 • ultra-mikrovlakna na sebe privlače prašinu, nečistoću i bakterije
 • ultra-mikrovlakna svojim tzv. uvlačenjem prašine ne ostavljaju tragove na čišćenim površinama


Ultra-mikrovlakno
Jedinstvena struktura materijala sadrži razdijeljena vlakna sa stotinama tisuća ‘kukica’ po cm²


Obično vlakno

Što je ultra-mikrovlakno?

Ultra-mikrovlakno rezultat je visokotehnoloških dostignuća u proizvodnji i cijepanju vlakana. Jedinstvena struktura tkanine od razdijeljenih ultra-mikrovlakana sadrži po cm² stotine tisuća “kukica”.
Materijal ma svojstva da kod suhe upotrebe u interakciji s površinom koja se tretira, stvara statički elektricitet zahvaljujući kojemu mikro-kukice dohvaćaju, dižu i zadržavaju prašinu i grinje bez potrebe za upotrebom kemikalija. U kombinaciji s vodom nastupa drugo svojstvo ultra-mikrovlakna, a to je kapilarni efekt zahvaljujući kojem tkanina ima izvrsna svojstva razgradnje masnoća i drugih mrlja kao i visoku moć upijanja.
Super upijajuće tkanje zadržava do 7 puta više tekućine i ne oštećuje boju, staklo, akrilne ili plastične filmove na prozorima.

Prednosti ultra-mikrovlakana pred drugim načinima čišćenja

Za razliku od pamučne krpe koja već nakon prve upotrebe ostavlja tragove prljave vode što je odlična podloga za razvoj bakterija, krpa od ultra-mikrovlakna je kod uklanjanja bakterija gotovo jednako učinkovita kad je tek prvi puta upotrebljena (99,97%), kao i nakon višestruke upotrebe (99,96%).

Za razliku od visokoučinkovitih, ali i toksičnih kemijskih sredstava poput izbjeljivača s velikom učinkovitosti čišćenja (99,00%), čišćenje krpom od ultra-mikrovlakna je potpuno ekološko i ne zagađuje okoliš.

Čišćenje bez upotrebe kemikalija čuva život i zdravlje ljudi i životinja, kao i okoliš!

Trajnost proizvoda na upotrebna svojstva od 2 godine ili 500 pranja.
Ušteda: bez troškova za deterdžente, bez troškova zbog česte zamjene krpa novima.

Klasično čišćenje pamučnom krpom: nečistoća se razmazuje i ne otklanja u potpunosti te ostavlja vlažni film koji je idealna podloga za razvoj bakterija. Uklanjanje bakterija sa učinkovitošću od oko 30%.

Čišćenje ultra-mikrovlaknom: ekološko čišćenje učinkovitije od čišćenja kemijskim sredstvima. Uvlačenjem bakterija, grinja i ostalih nečistoća ne ostavlja tragove na tretiranim površinama. Učinkovitost pri uklanjanju bakterija 99,97%.

Primjena proizvoda od ultra-mikrovlakana:

Za suho čišćenje – pozitivnim nabojem (statički elektricitet) privlače i vežu na sebe prašinu i nečistoću poput magneta

Za vlažno čišćenje – sposobnost upijanja četverostruko je veća od mase same krpe

Za čišćenje na bazi pare – toplina brže otapa masti i tvrdo-kornu prljavštinu za efikasnije čišćenje. Korištenjem ultra-mikrovlakana prašina, prljavština i masnoća s lakoćom nestaju sa svake površine!

Održavanje proizvoda od ultra-mikrovlakana:

Krpe i mopove perite u toploj vodi ili perilici rublja uz minimalno dodatak deterdženta kod jačih zaprljanja ili tekućeg sapuna kod blažih.

Sredstva poput omekšivača i izbjeljivača umanjuju učinkovitost ultra-mikrovlakana stoga ih je zabranjeno koristiti za njihovo održavanje.