Mikrovlakna

Mikrofibra ili Mikrovlakna – Što je to?

Mikrovlakno je revolucionarno vlakno koje može biti obrađeno i tkano sa završnom obradom  u različitim varijantama, kako bi se postigli specifični rezultati.

Neobrađeno (vlakno koje nije razdjeljeno) mikrovlakno, tkano u ravnom valu, ima vrlo oskudne apsorpcijske sposobnosti jer se ona koristi za proizvodnju vodootporne odjeće. Ista Mikrovlakna obrađena tako da je svaka pojedina nit još dodatno razdvojena, valovita  i isprepletena u strukturiranom uzorku, sad ima super upijajuća svojstva. Apsorbirat će preko sedam puta više tekućine od vlastite težine.
Tkanina od mikrovlakana je umjetni proizvod koji je kombinacija dviju osnovnih vlakana, polyestera i polyamida. Ova vlakna su obično razdvojena i formirana u tkanju sa 80% Polyestera (vlakno za čišćenje i pročišćavanje) i 20% Polyamida (vlakno za upijanje i brzo sušenje).

Ove niti su u promjeru vrlo male, a što ih čini super mekanima. Mjereno u denima, jedinici za mjerenje finesa tkanina, nit pamuka ih ima 200. Ljudska kosa ima 20 dena, a svila 8 dena. Mikrovlakna imaju samo 0,5 dena, dok vlakna manja od 0,3 dena već nazivamo ultramikrovlaknima! To je minimum 100 puta finije od ljudske kose. Mekše od svile tkanje od razdjeljene mikrofibre poput magneta privlači prašinu, grinje, masne filmove i ostatke soli.
Jedinstvena struktura površine razdjeljenih mikrofibra vlakana sadrži stotine tisuća kukica po cm²!  Te mikro-kukice dohvaćaju, dižu i zadržavaju prašinu i grinje bez potrebe za upotrebom kemikalija za čišćenje. Krpe od Mikrovlakana mogu se koristiti suhe i vlažne. Koriste li se suhe, krpe od Mikrovlakana djeluju poput jelenje kože. Super upijajuće tkanje zadržava do 7 puta težine tekućine, i neće oštetiti boju, staklo, akrilne ili plastične filmove na prozorima.

Ultra-mikrovlakna

Svi naši proizvodi su proizvedeni od vlakna koja su manja od 0,3 dena stoga spadaju u grupu visokokvalitetnih proizvoda za čišćenje.

Krpa od ultra-mikrovlakna je kod uklanjanja bakterija gotovo jednako učinkovita kad je prvi puta upotrijebljena  (99,97%), i kao nakon višestruke upotrebe (99,96%)